Rumored Buzz on istiridye mantarı tohumu

İstiridye mantarı yetiştirilmesi oldukça kolay olan bir mantardır. Evinizin mutfağında dahi kolayca bu mantarları yetiştirebilir ve yemeklerinizde afiyetle kullanabilirsiniz. Doğada kendi kendilerine çıktıkları zaman genellikle ağaçların üst kısımlarını tercih ederler, bunun sebebi o kısımlarda bol oksijen, nem ve çiğ bulunmasıdır.

İnoküle edilmiş tabaka artık delikli çuvallara doldurulur ve çuvallar sıkıca ve eşit bir şekilde doldurulacak şekilde sıkıştırılır.

twelve ve fifteen. günler tekrar aktarma yapılır. Bu aktarmalar sırasında her defasında kompost yayılır, havalandırılır ve sonra eski yığının dış kenarları yeni yığının iç kısmına gelecek şekilde sıkıştırılmadan tekrar yığın yapılır.

This website is employing a protection provider to guard itself from on line assaults. The action you just executed activated the security Answer. There are numerous steps which could result in this block which include distributing a certain term or phrase, a SQL command or malformed info.

SIVI MİSEL (MANTAR TOHUMU) Mantar sporları mantarın tohumudur. Mantar sporlarının elle tutulur hale getirilmiş haline mantar miseli denir. Her ne kadar mantar sporları mantarın tohumu da olsa halk dilinde mantar miseline mantar tohumu advertisementı verilmektedir. Mantar miselimiz doğrudan mantar sporlarından üretilmiştir ve sıvıdır. Katı misellere istinaden daha etkilidir. Miktar olarak katı mantar miselleriyle kıyaslayacak olursak yaklaşık a hundred ml sıvı mantar miselimiz one thousand gr katı mantar miseliyle aynı oranda mantar ekim maddesine yetmektedir.

 Bu işlemde ten kilogram kompost kullanılacaksa en fazla 500 gram civarı mantar tohumu kullanmak uygun olacaktır. Bu karışımın hazırlanmasının ardından ise mantarların yetişmesi için uygun ortamın sağlanması gerekmektedir.

İstiridye mantarı tohumu, aslında istiridye mantarının miselyum adı here verilen ipliksi yapılarıdır. Miselyum, istiridye mantarının büyümesini sağlayan ve besinleri emen kısımdır.

İstiridye mantarları doğada olduğu gibi gerekli koşullarını sağladığınızda yerlerde gelişim sağlarlar. Bu koşulların başında sıcaklık ve nem gelmektedir.

Katı madde yani bitki ve ağaç artıklarının oranı, nem oranı ve misel miktarı çOkay değişken olup sonsuz sayıda farklı alternatif deneyip en iyi sonuç bulunabilir.

Mantar tohumlarının ekim işlemi özel koşullar altında yapılmaktadır. Mantar ekimi kompost ile birlikte yapılır. Yeteri miktarda kompostun toprağa karıştırılması ile birlikte mantar miselleri de sağlıklı bir ortamda toprakları yani doğal ortamlarına kavuşurlar. Ortalama 10 kilogram kompost içerisinde yaklaşık olarak 300 - 500 gram mantar miseli bulundurulması gerekmektedir.

Yeni başlayanlar için istiridye mantarını nasıl yetiştiriliyor sorusunun cevabını, satın aldığınız ürünle birlikte gelen ekim kılavuzumuzu okurken bulucak ve sizde gerekli malzemeler ve uygun koşulları sağladığınızda mantar yetiştirmenin belirli adımlardan ibaret olduğunu keşfedeceksiniz.

Your browser isn’t supported anymore. Update it to get the very best YouTube experience and our latest characteristics. Find out more

Ana katı madde ve ilave besin maddeleri değişen oranlarda karıştırılarak substrat oluşturulur. Denenmiş, bilinen substrat karışımları olsa da kompost üreten kişi kompost içindeki katı madde oranlarında değişiklikler yapabilir.

Çevreye ve insanlara daha az zararlı alçı ve kireç gibi maddelerle yapılan sterilizasyon ise bazı mikroorganizmaların kireç duyarlılığının artması nedeniyle işe yaramaz hale gelmektedir.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15

Comments on “Rumored Buzz on istiridye mantarı tohumu”

Leave a Reply

Gravatar